Aanbod voor scholen

Ook tijdens het seizoen 20-21 biedt Cultuurcentrum Mechelen in samenwerking met DE MAAN en ARSENAAL/LAZARUS een ruime selectie aan van schoolvoorstellingen opdat je met je leerlingen kennis kan maken met podiumvoorstellingen. De afgelopen maanden hebben we zowel op basis van prospecties, vertrouwen in en/of gesprekken met makers en gezelschappen een programmering samengesteld die divers en gevarieerd is. Op die manier kan elke graad van het onderwijs kennis maken met theater, dans en muziek. 
 
Cultuurcentrum Mechelen vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren op een actieve manier in de boeiende wereld van kunst en cultuur duiken opdat hun beleving nog intenser kan worden. Daarom hebben we aandacht voor lesmappen en educatief materiaal. Nieuw voor de lagere school is het digitale theaterspel Voor de Show, waarmee je in de klas aan de slag gaat vooraleer je naar de voorstelling komt. 
 
We hopen je en jouw leerlingen vaak te mogen begroeten tijdens het seizoen 20-21. 


Inschrijvingen 20-21 - Praktische INFO - COVID - 19


We willen niet vooruit lopen op de feiten, maar verwachten ons wel aan richtlijnen vanuit de overheid en de onderwijskoepels. Daarom veranderen we onze werkwijze voor de inschrijvingen en starten we nog niet met definitieve boekingen. Wel nodigen we jullie uit om via deze nieuwe online module tussen 8 en 30 juni een verlanglijstje te maken van voorstellingen uit het aanbod. Er is dit jaar dus geen tijdsdruk om als eerste achter de computer te zitten om je reservatie te maken. Bij het opmaken van je verlanglijstje vragen we je om de huidige context even los te laten en ‘zoals anders’ in te vullen welke voorstellingen je met je klas wil komen kijken. Lees voor je start snel even deze praktische info door. 

Van zodra er duidelijkheid is over het wat en hoe, kunnen wij dan aan de slag om met jullie lijstjes de puzzel te maken, rekening houdend met de situatie op dat moment. Door nu al jullie voorkeuren te verzamelen, verliezen we geen kostbare tijd in september, wanneer jullie – en we hopen het met jullie - volop bezig zijn met de opstart van nieuwe klassen. Zo kunnen we gauw weer samen genieten van theater.