Aanbod voor scholen

Ook tijdens het seizoen 20-21 biedt Cultuurcentrum Mechelen in samenwerking met DE MAAN en ARSENAAL/LAZARUS een ruime selectie aan van schoolvoorstellingen opdat je met je leerlingen kennis kan maken met podiumvoorstellingen. De afgelopen maanden hebben we zowel op basis van prospecties, vertrouwen in en/of gesprekken met makers en gezelschappen een programmering samengesteld die divers en gevarieerd is. Op die manier kan elke graad van het onderwijs kennis maken met theater, dans en muziek. 
 
Cultuurcentrum Mechelen vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren op een actieve manier in de boeiende wereld van kunst en cultuur duiken opdat hun beleving nog intenser kan worden. Daarom hebben we aandacht voor lesmappen en educatief materiaal. Nieuw voor de lagere school is het digitale theaterspel Voor de Show, waarmee je in de klas aan de slag gaat vooraleer je naar de voorstelling komt. 
 
We hopen je en jouw leerlingen vaak te mogen begroeten tijdens het seizoen 20-21. 

Praktische INFO - COVID - 19

We volgen nauwgezet de COVID-regels van de cultuursector voor, tijdens en na jullie theaterbezoek. Deze regels wijzigen mogelijk doorheen het schooljaar. 

Voor kleuter en lagere school zullen we werken met schoolbubbels, wat inhoudt dat we zowel bij de ontvangst, in de zaal en nadien we verschillende schoolgroepen gescheiden zullen houden. In de zaal betekent dat concreet dat we een lege rij zullen laten tussen verschillende groepen. Als leerkracht (kleuter en lager) zal je een mondmasker moeten dragen.

Wij volgen de kleurcodes van het departement onderwijs en ook de cultuursector kreeg recent kleurcodes. In code geel is theaterbezoek mogelijk voor kleuters en lagere school. Zolang code geel aanblijft, verwachten we je voor je bezoek. In code oranje voor onderwijs, zijn schoolvoorstellingen in het theater niet toegestaan en vervalt je reservatie. We nemen dan sowieso contact met je op. Moet een klas in quarantaine? Neem dan zo snel als kan contact met ons op en we bekijken het samen.