Praktische info

Hebben jullie een keuze kunnen maken? Fijn!
Omdat we iedereen de kans willen geven om van een theatervoorstelling te genieten, werken we met een aanmeldsysteem met verlanglijstjes.

Twijfel je nog over een voorstelling of wil je meer info over het aanbod?
Bel ons, schrijf ons, laat ons iets weten. We geven graag meer uitleg en bekijken samen hoe we de theaterbeleving van je leerlingen op en top kunnen maken.

DE MAAN Sien: contact@demaan.be
Cultuurcentrum Mechelen Lies: ccmscholen@mechelen.be
theater arsenaal Lina: scholen@theaterarsenaal.be

Hoe werkt dat nu in praktijk?


Surf naar de schoolpagina's op onze website en klik van daaruit naar ons aanbod en volg de aanwijzingen van de reservatiemodule. 

Tussen 15 mei en 9 juni bezorgen jullie je voorkeur voorstellingen (en workshops) en het aantal leerlingen via onze online module. Hierna gaan wij aan het puzzelen.

Ten laatste 24 juni weet je welke voorstelling voor jullie uit de bus komt.

Enkele belangrijke tips:

 • Neem klassen samen in één aanvraag, indien jullie samen wensen te komen. Zo behandelen we de groep in totaliteit.’ 
 • Het heeft geen zin om met verschillende e-mailadressen dezelfde voorstelling als ‘eerste keuze’ door te geven voor dezelfde leerlingen. Ons systeem zal deze dubbele boeking eruit filteren. 
 • De module vraagt je om aan te duiden of je een eerste keuze of een reservekeuze aanvraagt én of je dezelfde voorstelling ook op een ander moment (dag of uur) kan. De kansen dat we iets voor je kunnen reserveren vergroten uiteraard als je ons meerdere opties geeft. 
  • Plan je maar 1 theaterbezoek per jaar, maar wil je wel meerdere voorstellingen als voorkeur doorgeven? Doe dat dan dmv eerste keuze en reservekeuze aan te duiden. Zo weten we dat je geen 2 verschillende bezoeken plant. 

Na de reservatie:

 • Krijg je bij de start van het schooljaar van ons een overzicht van alle gereserveerde voorstellingen voor je school. Hier krijg je nog een laatste kans om de aantallen te wijzigen naar de reëel ingeschreven leerlingen.
 • Sturen we je een tiental dagen voor de voorstelling via mail een herinnering aan je bezoek en het beschikbare lesmateriaal toe. We noteren bij je bezoek het exacte aantal leerlingen en sturen je vervolgens een betalingsinfo op.

DE MAAN, theater arsenaal en het cultuurcentrum volgen elk enkel de reservaties binnen hun eigen aanbod verder op. Voor extra informatie over de voorstelling of praktische vragen neem je dus contact op met de organisator van die specifieke voorstelling.

De kleine lettertjes!

Ongeacht het effectieve aantal deelnemers aan de activiteit, zal minimaal 90% van de deelnemers worden aangerekend.
Reserveren voor onze schoolvoorstellingen impliceert de kennisneming en het aanvaarden van de algemene voorwaarden voor schoolreservaties. Deze vind je hier (in hoofdstuk 3). Reserveren kan enkel nog online en dus niet meer via mail, fax of telefoon. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ons niet meer kan bereiken met vragen!

Toch nog vragen of problemen?

015 29 40 00 of ccmscholen@mechelen.be

OPGELET: We zijn niet bereikbaar tussen 8 juli en 15 augustus. Je kan je wel op de wachtlijst van de schoolvoorstellingen zetten in deze periode.

Prijzen podiumvoorstellingen

 • Kleuter en lager: € 5
 • Secundair: €7 (uitgezonderd I love (and hate) you, Iran
 • Begeleiders: gratis (beperkt tot 1 begeleider/15 leerlingen)
 • Toegangsprijs extra begeleider: € 5 (kleuter en lager) / €7 (secundair onderwijs)
 • Begeleiders voor personen met een beperking: gratis