Praktische info

Covid-19 - info

Het is nog erg onduidelijk hoe volgend schooljaar er voor jullie en voor ons zal uitzien. Hoewel de Corona-crisis onze sector hard raakt, zitten we niet stil. Met zoveel mogelijk zorg voor ons vak en voor de ander passen we ons aan en kijken we met veel optimisme naar de toekomst. Want we missen jullie!

We presenteren jullie graag toch nu ons aanbod voor volgend schooljaar. In het allerbeste geval start in september het schooljaar zoals ieder jaar. We willen niet vooruit lopen op de feiten, maar verwachten ons wel aan richtlijnen vanuit de overheid en de onderwijskoepels. Daarom veranderen we onze werkwijze voor de inschrijvingen en starten we nog niet met definitieve boekingen. Wel nodigen we jullie uit om via onze nieuwe online module een verlanglijstje te maken van voorstellingen uit het aanbod.

Op die manier moeten we op dit moment nog geen bindende afspraken maken met jullie en kunnen we jullie vooral ook meer ruimte geven om je keuze te maken. Er is dit jaar dus geen tijdsdruk om als eerste achter de computer te zitten om je reservatie te maken. Bij het opmaken van je verlanglijstje vragen we je om de huidige context even los te laten en ‘zoals anders’ in te vullen welke voorstellingen je met je klas wil komen kijken.

Van zodra er duidelijkheid is over het wat en hoe, kunnen wij dan aan de slag om met jullie lijstjes de puzzel te maken, rekening houdend met de situatie op dat moment. Door nu al jullie voorkeuren te verzamelen, verliezen we geen kostbare tijd in september, wanneer jullie – en we hopen het met jullie - volop bezig zijn met de opstart van nieuwe klassen. Zo kunnen we gauw weer samen genieten van theater.

Hoe werkt dat nu in praktijk?


Surf naar de schoolpagina's op onze website en klik van daaruit naar ons aanbod en volg de aanwijzingen van de reservatiemodule.

We vragen om in de mate van het mogelijk jullie voorkeur door te geven tussen 8 en 30 juni. Gezien de context is dat geen strikte deadline, maar een richtdatum.

Enkele belangrijke tips:

 • Gebruik je persoonlijke schoolemail. De allereerste maal dat je met je emailadres wenst te reserveren, vragen we je wat extra praktische informatie. Vul dan zeker ook goed je school in!
 • Het is niet langer nodig om via één emailadres van de school te werken. Iedere leerkracht kan zelf online zijn verlanglijstje doorgeven.
 • Kom je graag met bepaalde klassen samen naar dezelfde voorstelling? Doe dan één aanvraag voor de hele groep samen.
 • De module vraagt je om aan te duiden of je een eerste keuze of een reservekeuze aanvraagt én of je dezelfde voorstelling ook op een ander moment (dag of uur) kan. De kansen dat we iets voor je kunnen reserveren vergroten uiteraard als je ons meerdere opties geeft.
 • Het heeft geen zin om met verschillende emailadressen dezelfde voorstelling als ‘eerste keuze’ door te geven voor dezelfde leerlingen. Ons systeem zal deze filteren.

Eens er duidelijkheid is over theaterbezoek volgend schooljaar, zullen we de module voor aanvragen online afsluiten. Vervolgens maken we een puzzel waarbij we voor zoveel mogelijk scholen tickets kunnen reserveren. De aanvrager van de voorstelling krijgt een mailtje van zodra we de voorstelling bevestigen.

Nadat we alle bevestigingen hebben verstuurd, gaat de online module opnieuw open en kan je de nog vrije plaatsen rechtstreeks online reserveren.

Na de reservatie:

 • Krijg je bij de start van het schooljaar van ons een overzicht van alle gereserveerde voorstellingen voor je school. Hier krijg je nog een laatste kans om de aantallen te wijzigen naar de reëel ingeschreven leerlingen.
 • Sturen we je een tiental dagen voor de voorstelling via mail een herinnering aan je bezoek en het beschikbare lesmateriaal toe. We noteren bij je bezoek het exacte aantal leerlingen en sturen je vervolgens een betalingsinfo op.

DE MAAN, ARSENAAL/LAZARUS en het cultuurcentrum volgen elk enkel de reservaties binnen hun eigen aanbod verder op. Voor extra informatie over de voorstelling of praktische vragen neem je dus contact op met de organisator van die specifieke voorstelling.

De kleine lettertjes!

Ongeacht het effectieve aantal deelnemers aan de activiteit, zal minimaal 90% van de deelnemers worden aangerekend.
Reserveren voor onze schoolvoorstellingen impliceert de kennisneming en het aanvaarden van de algemene voorwaarden voor schoolreservaties. Deze vind je hier (in hoofdstuk 3). Reserveren kan enkel nog online en dus niet meer via mail, fax of telefoon. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ons niet meer kan bereiken met vragen!

Toch nog vragen of problemen?

015 29 40 06 of CCMscholen@mechelen.be

Prijzen podiumvoorstellingen

 • Kleuter en lager: € 5
 • Secundair: €7
 • Begeleiders: gratis (beperkt tot 1 begeleider/15 leerlingen)
 • Toegangsprijs extra begeleider: € 5 (kleuter en lager) / €7 (secundair onderwijs)
 • Begeleiders voor personen met een beperking: gratis