Praktische info

Covid-19 - info


We presenteren jullie graag ons aanbod voor volgend schooljaar. In het beste geval start in september het schooljaar zonder veel extra maatregelen.

We nodigen jullie uit om via onze online module een verlanglijstje te maken van voorstellingen uit het aanbod. Op die manier moeten we op dit moment nog geen bindende afspraken maken met jullie en kunnen we jullie vooral ook meer ruimte geven om je keuze te maken. Er is dit jaar opnieuw geen tijdsdruk om je reservatie te maken, je voorkeur doorgeven kan tussen 15 juni en 15 augustus.

Bij het opmaken van je verlanglijstje vragen we je om de huidige context even los te laten en ‘zoals anders’ in te vullen welke voorstellingen je met je klas wil komen kijken.

Van zodra er duidelijkheid is over de geldende maatregelen voor schoolvoorstellingen in september (er is vooral veel onduidelijkheid over zaalcapaciteiten), kunnen wij aan de slag om met jullie lijstjes de puzzel te maken. Door nu al jullie voorkeuren te verzamelen, verliezen we geen kostbare tijd en kunnen we gauw weer samen genieten van theater.

Hoe werkt dat nu in praktijk?


Surf naar de schoolpagina's op onze website en klik van daaruit naar ons aanbod en volg de aanwijzingen van de reservatiemodule. We vragen om in de mate van het mogelijk jullie voorkeur door te geven tussen 15 juni en 15 augustus

Enkele belangrijke tips:

  • Neem klassen samen in één aanvraag, indien jullie samen wensen te komen. Zo behandelen we de groep in totaliteit.’ 
  • Het heeft geen zin om met verschillende e-mailadressen dezelfde voorstelling als ‘eerste keuze’ door te geven voor dezelfde leerlingen. Ons systeem zal deze dubbele boeking eruit filteren. 
  • De module vraagt je om aan te duiden of je een eerste keuze of een reservekeuze aanvraagt én of je dezelfde voorstelling ook op een ander moment (dag of uur) kan. De kansen dat we iets voor je kunnen reserveren vergroten uiteraard als je ons meerdere opties geeft. 

Na de reservatie:

  • Krijg je bij de start van het schooljaar van ons een overzicht van alle gereserveerde voorstellingen voor je school. Hier krijg je nog een laatste kans om de aantallen te wijzigen naar de reëel ingeschreven leerlingen.
  • Sturen we je een tiental dagen voor de voorstelling via mail een herinnering aan je bezoek en het beschikbare lesmateriaal toe. We noteren bij je bezoek het exacte aantal leerlingen en sturen je vervolgens een betalingsinfo op.

DE MAAN, ARSENAAL/LAZARUS en het cultuurcentrum volgen elk enkel de reservaties binnen hun eigen aanbod verder op. Voor extra informatie over de voorstelling of praktische vragen neem je dus contact op met de organisator van die specifieke voorstelling.

De kleine lettertjes!

Ongeacht het effectieve aantal deelnemers aan de activiteit, zal minimaal 90% van de deelnemers worden aangerekend.
Reserveren voor onze schoolvoorstellingen impliceert de kennisneming en het aanvaarden van de algemene voorwaarden voor schoolreservaties. Deze vind je hier (in hoofdstuk 3). Reserveren kan enkel nog online en dus niet meer via mail, fax of telefoon. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ons niet meer kan bereiken met vragen!

Toch nog vragen of problemen?

015 29 40 06 of CCMscholen@mechelen.be

Prijzen podiumvoorstellingen

  • Kleuter en lager: € 5
  • Secundair: €7
  • Begeleiders: gratis (beperkt tot 1 begeleider/15 leerlingen)
  • Toegangsprijs extra begeleider: € 5 (kleuter en lager) / €7 (secundair onderwijs)
  • Begeleiders voor personen met een beperking: gratis