Woody

Woodman


Lente 2023. Vijf mid-career acteurs komen samen voor een belangrijke meeting. Over de volgende creatie, over het voortbestaan van hun collectief. Dertien jaar na het eerste stuk, is de dash er wat uit. Afgestudeerd als “de klas na FC Bergman” heeft WOODMAN de voorbije jaren een bescheiden succes gekend… maar de definitieve doorbraak bleef uit. De gedoodverfde tweede… Maar goed, wat is succes?

Nog meer dan door het uitblijven van de “quantum leap” worstelen de vijf met een 30-something blues. Waar is het vuur dat ze als twintigjarigen hadden? De schaamteloze romantiek? De radicale kracht als van revolutionairen? Zijn ze in slaap gewiegd door de focus op huisje, tuintje, boompje, kindjes? Ze hebben alle reden om gelukkig te zijn – maar zijn het desondanks niet.

Het wordt tijd om te herbronnen; zich vanuit onverwachte hoek te laten inspireren. Wat als ze nou eens een nieuw toneelstuk bestelden bij de grootmeester van passie en verloren dromen; dé auteur met de langst lopende carrière in showbizz: Woody Allen!

Alleen… daar heb je het weer… Lazarus heeft in 2015 reeds een voorstelling rond hem gemaakt… Altijd de tweede… En nog erger: is Woody Allen niet verbrand? Gecanceld? Zit het hen dan nooit eens mee?!

Spel: Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman en Tanya Zabarylo
Regie & tekst: Bas Teeken
Stage Productie & dramaturgie: Nora El Sayed
Lichtontwerp: Iben Stalpaert 
Kostuums: Fran Labarque
Foto: Fred Debrock
In coproductie met Het Laatste Bedrijf/Gallop
In samenwerking met Schouwburg Luchtbal
Met ondersteuning van Arenbergschouwburg, ccPalethe, C-Mine Genk, Belgische Tax Shelter Maatregel voor de podiumkunsten, Lokaal cultuurbeleid Antwerpen
Spreiding Collage producties
Deze productie kwam tot stand mede dankzij de steun van SABAM For Culture

 

Lees meer