Woodman / Het Laatste Bedrijf

Adjusting Hope

adjusting HOPE is aangrijpend muziektheater dat in de complexe relatie duikt van de gevierde schrijfster Susan Sontag en haar enig kind David.

Tegen de achtergrond van Sontags gevecht met leukemie ontvouwen zich spanningen, uitdagingen en momenten van verbondenheid. Terwijl zijn succesvolle moeder haar hele leven artistieke genialiteit najoeg, bleef David alleen achter; koortsachtig op zoek naar wie hij was, zijn identiteit; om niet enkel “de zoon van” te zijn maar een uniek persoon met authentiek pad.

De persoonlijke struggles van een moeder en haar zoon worden verweven met grotere maatschappelijke thema’s: een krachtig verhaal over zelfvervulling, de nood aan nabijheid en de moeilijke maar onverwoestbare band tussen een ouder en een kind.

Thomas Janssens schrijft en regisseert een monoloog voor één van België’s grootste acteurs: Dirk Roofthooft. Opkomend jazztalent Nabou Claerhout tekent voor de originele live muziek.

Een masterclass acteren, een toonvoorbeeld van samenspel, een illustratie van toneelschrijfkunst, een lesje in bescheiden regisseren - Knack Focus

Concept, tekst en regie: Thomas Janssens
Spel: Dirk Roofthooft
Live muzikante: Nabou Claerhout
Set: Ruimtevaarders
Licht: Mark Vandenesse
Kostuums: Joëlle Meerbergen
Techniek: Lukas Vanhoutte
Foto’s: Fred Debrock

Met investering van de Belgische tax shelter maatregel voor podiumkunsten, projectsubsidie van de
Vlaamse Overheid en een werkbeurs van Literatuur Vlaanderen.

Met dank aan Schouwburg Luchtbal en het Oude BadhuisLees meer
https://youtu.be/ygPL8SjVkR0?si=1G8Sc2Xdh7zwY6qY