Wave up tot the Shore: 51 Songs for 51 Years

Luka Bloom

De Ierse singer-songwriter Luka Bloom behoeft eigenlijk geen voorstelling, al was het maar omdat hij al ruim een kwarteeuw deel uitmaakt van de soundtrack van dit land en met de regelmaat van de klok de Belgische zalen begeestert.

Luka Bloom was vorig jaar al 51 jaar aan de slag als liedjesschrijver en -vertolker en dat was dan ook de aanleiding om in de zomer van 2022 maar liefst 51 songs (opnieuw) op te nemen, die hij in de loop van die 51 jaar schreef: meteen ook de kapstok waar hij zijn concert bij ons aan ophangt. De driedubbele plaat en het concert dragen dezelfde titel: “Wave Up to the Shore: 51 songs for 51 years”.

Luka Bloom: In 1972 I wrote a song called ‘Wave Up to the Shore’.It was the first song which was recorded. My brother Christy recorded it a few years later.I wrote it aged 16 and recorded it aged 61.It is a serious and even sad song. I was often a sad and serious young man-child.
But in songs, somehow the world made some sense.
51 years later, this is still the same.”

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn geweldige stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak. Zijn leven en werk zijn gekenmerkt door woorden, gedragen door de melodieën die zijn hart hem ingeeft. Zijn kracht en charme herbergen zich nog steeds in de manier waarop hij zijn publiek kan verbinden met alle blootgelegde emoties in zijn muziek. Zijn songkeuze blinkt uit in originaliteit, met naast veel eigen klassiekers ook zorgvuldig uitgekozen covers.

 

Lees meer