WatchApp #2: Emmi & Leo Live

SKaGeN 

Vanaf 3 maart 

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: Emmi & Leo. Het werd een overdonderend succes met zo’n 10.000 verkochte tickets, alleen al in Vlaanderen. SKaGeN staat te popelen om de grenzen van dit nieuwe medium opnieuw te verleggen. 

In WatchApp #1 beleefden Emmi Vermander en Leo Leike een zinderende liefdesaffaire via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat uiteindelijk toch stond te gebeuren, werd echter het contact verbroken. Leo vertrok naar Boston. Wanneer Leo na één jaar terugkeert, neemt Emmi terug contact op….

In WatchApp #2 krijgen de personages gezichten en ontmoeten zij elkaar verschillende keren ‘live’. Als publiek kan je die ontmoetingen op verschillende manieren mee beleven. Hoe dat precies in zijn werk gaat, laten we u graag zelf ontdekken. Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open.
P.S.: Mensen die WatchApp #1 niet gevolgd hebben, kunnen zonder probleem instappen in het verhaal.

SKaGeN zocht en vond met WatchApp een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken en intimiteit en betrokkenheid te evoceren. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld lijkt te bestaan. Het format raakt, ontroert en boeit; getuige de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’.

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.

Een ticket kopen doe je rechtstreeks via SKaGeN: Koop je ticket . Je krijgt via mail de nodige instructies. De voorstelling loopt niet langer via WhatsApp, maar via een speciaal hiervoor ontworpen app.

Een organisatie in samenwerking met onze fijne collega's van GC 't Blikveld, Bonheiden

Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio