Vlaams Radiokoor & InAlto Ensemble

De Monte, Mecheleaar & Man of the World

De reizen en werken van een kosmopoliet avant la lettre.
De Monte was één van de meest gevierde en gegeerde componisten van zijn tijd. Hij kreeg zijn opleiding en startte zijn carrière in Mechelen, maar zijn talent en faam leidde hem al snel naar de belangrijkste Europese hoven. Napels, Rome, Londen, Wenen, Praag… Zijn omzwervingen in een tijd zonder vliegtuigen, treinen of auto’s spreken ook nu nog tot de verbeelding
Het Vlaams Radiokoor en InAlto -het ensemble van cornettist Lambert Colson- volgen het opmerkelijke traject van deze globetrotter. Zij brengen werk dat De Monte aan de verschillende hoven heeft geschreven en plaatsen het naast composities van tijdgenoten uit deze steden zoals Palestrina, Byrd en Lassus.
Dr. Samuel Mareel, curator van het Mechelse museum Hof van Busleyden en gastprofessor aan de Universiteit van Gent, kan als geen ander vertellen over de Mechelse bloeiperiode tijdens de Bourgondische tijd en haar uitlopers in de Renaissance. Hij gaat op unieke wijze in dialoog met het Vlaams Radio Koor, vertelt over het Mechelen waarin de Monte groot werd en legt verrassende linken met de stad 500 jaar later.
Lees meer