Valgeir Sigurdsson x Benjamin Abel Meirhaeghe x Elizabeth Klinck

Isabelle Lewis

Een unieke combinatie van elektronische en hedendaagse klassieke muziek.

Isabelle Lewis vertegenwoordigt een gedurfde samensmelting van artistieke visie en muzikale innovatie, gecreëerd door componist en producer Valgeir Sigurðsson, contra-tenor en regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe, en violiste Elisabeth Klinck. Hun debuutalbum, dat in oktober 2024 zal uitkomen op het prestigieuze IJslandse label Bedroom Community, markeert een belangrijk begin in het rijk van genre-overstijgende muziek.

Het fictieve personage Isabelle Lewis is een zwoele kameleon met verschillende sonische dimensies, die een mix van nostalgische charme en moderne innovatie belichaamt. Elk nummer onthult nieuwe texturen en ontvouwt zich tot een dynamisch klanklandschap dat uitnodigt tot een diepgaande luisterervaring. Ondergedompeld in melancholische klanken, combineert hun muziek naadloos beklijvende pop met klassieke precisie. Isabelle Lewis brengt bezwerende songs die de versmelting zijn van het theatrale timbre van Meirhaeghe, de geraffineerde elektronica van Sigurðsson, en de beklijvende fragiliteit van Klinck. Hun zinderende live-show maakt van Isabelle Lewis een must-see act, die het publiek meetrekt in hun prikkelende en muzikale universum.

Benjamin Abel Meirhaeghe is contra-tenor, performer en regisseur van operateske en beeldende  voorstellingen. In zijn creaties vermengt hij klassieke muziek met pop en hedendaagse scenografieën op een eigenwijze manier. Muzikale perfectie en virtuositeit worden hierdoor in vraag gesteld. Hij wil de spelregels van de opera herschrijven, en “de klassieke muziek bevrijden, want ze moet van iedereen zijn”.

De gevierde Ijslandse componist en producent Valgeir Sigurðsson staat bekend om zijn meeslepende klankwereld, waarbij hij vaak de grenzen tussen hedendaagse klassieke muziek en elektronische productie vervaagt. Hij componeert voor film, visuele media en toneel. Hij is tevens actief als componist en als uitvoerend musicus. Recent filmwerk omvat Grímur Hákonarson’s The County en An Acceptable Loss van Joe Chappell. In zijn persoonlijke Greenhouse Recording Studios in Reykjavík heeft Valgeir als producer, engineer en/of arrangeur samengewerkt met o.a. Björk, Feist, Anohni, CocoRosie, Jóhann Jóhannsson en vele anderen.

De Belgische violiste Elisabeth Klinck werkt voornamelijk aan eigen muziek, gekenmerkt door spaarzaamheid en zin voor poëzie. Ze maakt muziek voor theatervoorstellingen (The Importance of beeing  Flemisch, Nachtzwemmen, Bambiraptor) en is ze medeoprichter van het hedendaags muziekensemble Nemø. Ze is zowel actief in de klassieke, elektronische als experimentele scene en werkt op dit moment aan haar solodebuut.

Het project is een coproductie met B-Classic, Festspillene i Nord-Norge, Nordlysfestivalen en C-mine. Deze productie is gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid, Gallop Tax Shelter en Het Nieuwstedelijk.

WINTERSLAAP CONCERT

Lees meer
  • 22.00Standaard
  • 18.00-26 jaar
  • 4.50Uitpas met kansentarief Mechelen
  • 4.50Uitpas met kansentarief -26 jaar Mechelen
Valgeir Sigurdsson x Benjamin Abel Meirhaeghe x Elizabeth Klinck