Triology

Predikheerlijke zomer 2021

Eind augustus 2020 zou de Amerikaanse componist en altsaxofonist Charlie ‘Bird’ Parker 100 jaar geworden zijn. Hij was en is een inspiratie voor vele muzikanten, zo ook voor trompettist Carlo Nardozza, contrabassist Christophe Devisscher en gitarist Tim Finoulst: samen het trio Triology. Zij brengen met hun eerste album “Par Coeur” een ode aan Charlie Parker.

Charlie Parker leidde een kort maar intens leven. Hoewel 'Bird' slechts 34 werd en overleed in 1955, is zijn muziek tot op vandaag springlevend. Zijn geniale virtuositeit en harmonische complexiteit spreken tot de verbeelding van vele jazzmuzikanten en blijven inspireren.

Triology ontstond uit Duology, het duo met Nardozza en Devisscher. Tijdens een huisconcert in Nardozza's muzikale huisproject Casa Nardo speelden ze samen met gitarist Finoulst, en meteen was de zaak beklonken: Triology werd geboren samen met het idee om een album op te nemen met nummers van Parker.

Trompet: Carlo Nardozza
Gitaar: Tim Finoulst
Contrabas: Christophe Devisscher

Het programma van Predikheerlijke zomer wordt samengesteld door Mechelen Feest, Cultuurcentrum Mechelen, Het Predikheren-Bibliotheek Mechelen, RADAR Mechelen, Filmhuis Mechelen en Jazzzolder vzw.  

Lees meer