Toegankelijkheid

Zijn de zalen toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die minder goed te been zijn?

Alle zalen van het Cultuurcentrum en de Stadsschouwburg zijn rolstoeltoegankelijk.

Cultuurcentrum

Op de gelijkvloers is een personenlift aanwezig om de verschillende verdiepingen te bereiken.

Op de gelijkvloers in het Cultuurcentrum zijn er twee rolstoeltoegankelijke toiletten. Eén toilet vind je helemaal vooraan, naast de ingang tot het koor. Het andere toilet is helemaal achterin, naast de trappen die leiden tot de tentoonstellingsruimtes.

Parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers vind je ter hoogte van TSM, Onder den Toren 13/14

Stadsschouwburg

Een rolstoeltoegankelijk toilet bevindt zich op de eerste verdieping. Je kan deze bereiken met de personenlift vanop het gelijkvloers. 
De rolstoelplaatsen voor toeschouwers bevinden zich op de begane grond.

Doordeweeks is er een rolstoelparkeerplaats beschikbaar in de Keizerstraat. Op zaterdag wordt deze parkeerplaats gebruikt als fietsenstalling.

Sint-Pieter-en-Paulkerk

Hier is geen enkel toilet voor publiek. Hou hiermee rekening als je voorstelling hier plaatsvindt. De kerk heeft 4 treden aan de ingang, maar er is een metalen oprijplaat aanwezig die over de treden kan worden gelegd. In de kerk is steeds een medewerker aanwezig die je hierbij kan assisteren. Meer info over de Sint-Pieter-en-Paulkerk vind je hier.

We kunnen plaatsen beschikbaar stellen voor rolstoelgebruikers. Laat ons bij het reserveren van je ticket weten dat je een rolstoelgebruiker bent. Alleen dan kunnen we een geschikte plaats voor jou en een begeleider reserveren.

European Disability Card (EDC)

Met de European Disability Card wil Europa de toegang van personen met een beperking tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevorderen. Meer info op de website.

Met je European Disability Card of een begeleiderspas krijgt je begeleider gratis toegang tot de voorstelling. Voor de aankoop van je tickets stuur je een mailtje naar cultuurtickets@mechelen.be. Op deze manier kunnen we ook een geschikte rolstoelplaats voorzien indien nodig.

Visuele beperking en assistentiehonden

Assistentie en blindengeleidehonden zijn toegestaan op al onze locaties.

Auditieve beperking, slechthorenden en doven

Sommige voorstellingen voorzien ondertiteling. Dit wordt aangegeven in de beschrijving.

Auditieve prikkels

Om auditieve prikkels te verminderen, bieden wij noise cancelling koptelefoons aan. Stuur ons op voorhand een e-mail zodat wij deze voor jou kunnen klaarleggen. Heb je nood aan een stille ruimte? Daar kunnen wij voor zorgen als dit op voorhand gevraagd wordt, via cultuurtickets@mechelen.be.

Vier het Leven

Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoeken voor ouderen die niet meer alleen kunnen of willen gaan. Zij worden van deur tot deur begeleid door vrijwilligers om zo samen van cultuur te genieten. Ontdek het programma.

UiTPAS met kansentarief

De meeste voorstellingen hebben een basistarief en een UiTPAS-tarief. Je kan ook online bestellen met je UiTPAS met kansentarief. Zorg dat je de UiTPAS nummers bij de hand hebt van alle vrienden, familieleden, collega’s… voor wie je tickets bestelt.

Er is ook een groepspas voor verenigingen. Deze ziet er exact hetzelfde uit als alle andere UiTPAS'en. Er staat alleen een naam van een vereniging op i.p.v. een persoonsnaam. Met deze groepspas kan men geen punten sparen of voordelen ruilen (ook geen welkomstvoordelen). De groepspas dient er enkel toe om max. 10 kansentarieven toe te kennen per activiteit per dag. Lees deze UiTPAS ook in via de kaartlezer en je zal zien dat je na kansentarieven toekennen nog een aantal kan aanduiden waar dat bij een gewone UiTPAS met kansentarief niet het geval is. Voor de rest blijft alles hetzelfde. Let er dus op dat er niet meer dan 10 personen met eenzelfde groepspas kunnen participeren.

Onthaalmedewerker

Bij voorstellingen van CCM zijn er altijd onthaalmedewerkers aanwezig één uur voor de voorstelling. Spreek hen gerust aan met al je vragen, zij helpen je graag verder.

Visueel stappenplan

Heb je nood aan een meer gedetailleerde omschrijving? Download het visueel stappenplan van het Cultuurcentrum.

Hoe bereik je de zalen van het Cultuurcentrum het best? Lees alles over onze bereikbaarheid.

Heb je een specifieke vraag om je bezoek aan het Cultuurcentrum aangenamer te maken? Laat het ons weten!

Je kan ons bereiken per mail via cultuurtickets@mechelen.be of per telefoon op 015 29 40 00