The Human Voice + Petite Maman (o.v.)

Predikheerlijke zomer 2021

Als afsluiter van onze openluchtvertoningen voor de Predikheerlijke Zomer hebben we een fijn cadeau voor u klaarstaan: twee topfilms voor de prijs van één ticket. Als u het ons vraagt: een double bill om ‘Olé!’ tegen te zeggen.

PETITE MAMAN (Céline Sciamma)
Die nieuwe film van Céline Sciamma is Petite Maman, een film waarin we de achtjarige Nelly volgen: het meisje heeft net haar geliefde grootmoeder verloren, en helpt haar ouders met het opruimen van het huis van oma.
Haar moeder kan de vele emoties van het verlies echter niet aan, en laat Nelly abrupt in het huis achter met haar vader…
Nelly is uiteraard bezorgd, maar gaat toch door met het ontdekken van het huis en de bossen errond. Op een dag ontmoet ze daar Marion, een meisje van haar leeftijd dat heel veel met haar gemeen heeft, en die een hut gebouwd heeft in het bos.
Petite Maman is fabelachtig straffe cinema: spookachtig, sprookjesachtig en uiterst gestileerd, maar tegelijk met heel veel realisme vertolkt door de zusjes Joséphine en Gabrielle Sanz.

Omdat Petite Maman maar een dik uur duurt, en om de herstart van onze vertoningen te vieren, trakteert het Filmhuis u bovendien op een zeer fijne bonus: de nieuwe Almodovar. The Human Voice duurt maar een half uur, maar het is wél dertig minuten genieten.

THE HUMAN VOICE (Almodovar)
The Human Voice is Almodovars eerste Engelstalige film, gebaseerd op La Voix Humaine van Jean Cocteau en gedraaid tijdens de coronapandemie. Het aantal acteurs is bijgevolg coronaproof beperkt tot één, maar hey, dàt is in dit geval geen probleem, want die ene is hier toevallig de immer excellente Tilda Swinton.

Swinton speelt een vrouw die net door haar man verlaten is: zijn koffers staan al klaar, maar het lijkt wel alsof hij zelfs daar niet meer in geïnteresseerd is, want hij komt ze maar niet ophalen. Het enige contact dat ze nog hebben verloopt via de telefoon. Waardoor de enige levende ziel die ze nog ziet de hond is, die óók al duidelijk maakt dat hij zijn baasje mist.
Het is een situatie die de vrouw langzaam maar zeker tot wanhoop dwingt…
De film heeft alle ingrediënten die u van een Almodovar verwacht, geconcentreerd in een overheerlijke filmpraline van een half uur: kitscherig, kleurrijk, theatraal, emotioneel, origineel en 100% klasse.


Het programma van Predikheerlijke zomer wordt samengesteld door Mechelen Feest, Cultuurcentrum Mechelen, Het Predikheren-Bibliotheek Mechelen, RADAR Mechelen, Filmhuis Mechelen en Jazzzolder vzw.   

 

Lees meer