Steven Troch

Predikheerlijke zomer

Mechelaar Steven Troch is een zeer bedreven mondharmonica-speler met een extra dosis originaliteit, een begenadigd zanger en een clevere songwriter. Na een carrière van 25 jaar reikt zijn reputatie tot ver buiten onze landsgrenzen. Troch zijn swingende en diep in traditie gewortelde stijl blend perfect met Matt T Mahony zijn gewaagde gitaarspel.

Gitarist Matt T Mahony (Matt De Rijcke) durft buiten de blues kleuren en op uiteenlopende niveaus muzikale grenzen te overschrijden. In zijn spel zitten verschillende invloeden, gaande van oude traditionele jazz- en blues tot meer recentere stijlen. Hij is gepokt en gemazeld in de Gentse scène en is één van de huismuzikanten van de blues- en rootsclub Missy Sippy. Met een hoop ervaring in zijn achterzak zingt en speelt hij gitaar zoals de grote jongens dat doen.

Het programma van Predikheerlijke zomer wordt samengesteld door Mechelen Feest, Cultuurcentrum Mechelen, Het Predikheren-Bibliotheek Mechelen, RADAR Mechelen, Filmhuis Mechelen en Jazzzolder vzw.  

Lees meer