Spinvis

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond. Met andere woorden, er gebeuren vreselijke dingen en onbeduidende dingen. Zonder volgorde. Zonder reden. Ze gebeuren gewoon. Alsof het niet uitmaakt hoe vreselijk of onbeduidend ze voor ons zijn. Het grote en het kleine. Het eeuwige en het vluchtige. Dat wat levens verandert en dat wat nauwelijks wordt opgemerkt. Daar gaat de muziekvoorstelling Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond van Spinvis over.

Temidden van nieuwe en bekende Spinvis nummers, gevonden teksten en wonderlijke beelden worstelen zes muzikanten met alles wat het leven over ons uitstort en proberen wanhopig ergens een overzicht van te krijgen. De dood van een vader, het breken van een veter, alles kan een liedje zijn in deze, ondanks alles, opgewekte voorstelling.

Kleine dingen zijn drager van het allergrootste (De Standaard)

Het levert muziek vol inlevingsvermogen op, over menselijk contact dat soms vluchtig en dan weer diepgaand kan zijn. De hond die blaft en het hart dat breekt: ze krijgen elk hun plekje in een rijke, spannen vormgegeven voorstelling. (**** NRC)

Gitaar, keyboard, zang: Spinvis
Keyboard, gitaar, zang: Lucas Oldeman
Viool, trompet, trombone, zang: Merel Junge
Drums, percussie, samples, zang: Marcel van As
Basgitaar, gitaar, zang: Jan Teertstra
Cello, keyboard, zang: Saartje Van Camp

Lees meer