SKaGeN

14+

Gambling Game

In 2022 verraste SKaGeN met de tweedelige SneakPeek* ‘Shadow Game’ waarin het publiek twee maal twee weken kon meelezen met de intense messenger-conversatie tussen Eefje, een Nederlandse documentairemaakster, en Sajid (SK), een minderjarige Afghaanse jongen op de vlucht voor de Taliban en op weg naar Europa. In het derde en laatste deel verlaat SKaGeN de digitale conversatie om opnieuw het podium op te stappen.

In ‘Gambling Game’ is Sajid eindelijk aangekomen in België, acht weken voor zijn achttiende verjaardag. Minderjarig, dat bewijst zijn Afghaanse paspoort. Wanneer de jaarrekening in Europa anders blijkt te zijn, komt zijn minderjarigheid ter discussie te staan en dreigen de poorten zich opnieuw te sluiten. Tot een krasbiljet van de Nationale Loterij zijn leven voorgoed verandert.

‘Gambling Game’ is een absurde parabel, geschreven door Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens, die zich afspeelt in een levensechte game-omgeving: de personages verdienen er credits, moeten zich bewapenen, verlengen hun levens of vechten voor een herkansing. Op de scène mengen feit en fictie zich, lopen echt en virtueel door elkaar en spiegelt de actualiteit zich aan de Europese geschiedenis.

‘Gambling Game’ is het sluitstuk van de ‘Shadow Game’-reeks, maar staat als voorstelling op zichzelf. Door de thematiek en de concrete aanpak is ‘Gambling Game’ ook uitstekend geschikt voor jongeren (14+).

“Shadow Game’ is vooral op sociologisch vlak razend interessant: je kan de neiging om weg te kijken van het lijden van de medemens live traceren (★★★★ De Standaard © Marijn Lems over de SneakPeek ‘Shadow Game’)

* SneakPeek is de nieuwe naam voor ‘WatchApp’, de smartphone-voorstellingen waarmee SKaGeN in coronatijden vernieuwend uit de hoek kwam. Gaandeweg verdiepte en verrijkte SKaGeN dit gloednieuwe format om met ‘Shadow Game’ de cross-over te maken met de nieuwe zaalproductie ‘Gambling Game’.

Van Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens
Dramaturgie en research: Elisa Demarré
Met Mathijs F Scheepers, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens (als roterende cast)
Met de medewerking van Eefje Blankevoort, Sajid Khan
Kostuums: Barbara Delaere
Productie: SKaGeN en De Studio
Met steun van PerPodium en De Vlaamse Gemeenschap

www.skagen.be

Lees meer
  • 13.00Standaard
  • 8.00-26 jaar
  • 2.50Uitpas met kansentarief Mechelen
SKaGeN