Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra

Winter 2023. Roos Rebergen heeft net een tweede kind gekregen als ze met haar band Roosbeef op tour gaat om hun 5de album Zomer in Nederland voor te stellen. Vlak voor de tour wordt echter duidelijk dat Tom Pintens, één van de kernleden, te ziek is om nog mee te kunnen gaan. Roos wil hem niet vervangen, dus ze besluiten alle arrangementen te herdenken naar een kleinere bezetting. Voor als hij weer beter wordt. Dan kan hij weer mee. Tijdens de tour beseft Roos hoe enorm ze van spelen houdt, hoe muziek voor haar een ontsnapping is uit de realiteit. Hoe ze – wanneer ze speelt – alles vergeet wat ze liever niet wil weten. Die winter vormt voor Roos een spagaat tussen intens gelukkige momenten, en de realiteit die alsmaar dichterbij komt. Tom gaat achteruit en Roos, wiens leven altijd heeft samen gehangen met haar band Roosbeef, heeft geen idee hoe ze zich straks zal moeten verhouden tot een leven zonder Tom. Wie is zij? Wie is Roosbeef?

Op een mooie lentedag neemt ze Tom mee naar buiten voor een wandeling. Hij straalt die dag in zijn rolstoel en Roos schaamt zich over de vragen waar ze mee worstelt. Ze schaamt zich dat ze niet enkel over hem heeft nagedacht, maar ook over zichzelf en wat zij dan zou moeten zonder hem? Nadat ze zijn aangekomen bij een café, besluit ze haar schaamte voor lief te nemen en beginnen ze te praten over het leven en hoe dat er dan uit moet zien. “Waarom zet je je toch zo vast,” vraagt Tom. “Dingen hoeven elkaar niet uit te sluiten. Ze kunnen naast elkaar bestaan. Begin eens met zoeken waar je nu, op dit moment, zin in hebt.”

Niet veel later belt Roos met Tim Vandenbergh, de bezieler van SunSunSun Orchestra. Misschien moeten ze samen eens een plaat maken. Gewoon, omdat Roos daar zin in heeft. En zo geschiedde. Samen gingen Roos en Tim door het oeuvre van Roosbeef en selecteerden ze nummers die zich goed lenen voor strijkers en stem. Nummers waar Tim zich in zou kunnen uitleven. Het resultaat? Stuk voor stuk unieke, nieuwe arrangementen.

Roos Rebergen: zang
Jeroen Baert & Yumika Lecluyze: viool
Karel Coninx: altviool
Seraphine Stragier: cello
Tim Vandenbergh: contrabas
Antoon Offeciers: piano

Lees meer