Q-Some Big Band & Viermaliks

Crossing Borders

Q-Some Big Band, het koor Viermaliks en zeven componisten uit verschillende Europese landen slaan de brug tussen Vlaamse polyfonie en hedendaagse jazz. 

Componisten uit de Vlaamse Polyfonie sloegen tussen 1300 en 1600 al culturele bruggen in Europa. En in 2024 doet de Q-Some Composer Hub hetzelfde. Met componisten uit verschillende Europese landen herinterpreteren ze de originele partituren en creëren ze een heel nieuw polyfoon repertoire voor een cross-over orkest tussen hedendaagse jazz en oude muziek.

De componisten die de nieuwste jazz-generatie vertegenwoordigen? Dat zijn Manten Van Gils en Robbe Willems uit België, Kathrine Windfeld uit Denemarken, Tobias Hoffman uit Duitsland, Charlie Bates uit het VK, Gabriele di Franco uit Italië en Pierre-Antoine Savoyat uit Frankrijk.

Hun samenwerking kent een hoogtepunt tijdens het Crossing Borders concert, met 35 muzikanten en zangers op het podium. Een niet te missen belevenis, waar de geschiedenis en de toekomst van de muziek elkaar ontmoeten.

In het kader en met de steun van stadsfestival Construct Europe 2024.

Lees meer