Prins Arthur V

8+

FroeFroe

Met "Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat" heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Na het bekroonde "Tortot" is deze verhalenbundel het minstens zo sterke vervolg. Al de verhalen is dit boek zijn heerlijk taalvirtuoos, fantasievol, speels en toch pakkend.

Als figurentheater spreekt één verhaal ons in het bijzonder aan: "De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde". Een keihard verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit. 

Een bezeten marionettist die ondanks  verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op “Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes.”, in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn. 
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.


Prins Arthur V is een mooi en intrigerend verhaal met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.  Samen maakten we voor u deze verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulcinella met een vleugje kaneel.

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast.

Met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heijden, Gert Dupont, Marianne Loots, Ellen De Mul (Spelstage), Mattis Van Den Branden (Assistentiestage)
Live - muziek van en door Luna Janssens (Compositie en uitvoering - stage kleinkunst)
Kostuums: Astrid Michaelis
Poppen: Jan en Marc Maillard en Astrid Michaelis
Decor: Bruno Smeyers en Janneke Hertoghs

Techniek: Jo Heijens en Marjolien Cuypers
Tekst naar Benny Lindelauf van Jan Maillard en cast
Regie: Marc Maillard

In coproductie met Perpodium met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid.

Lees meer
  • 13.00Standaard
  • 8.00-26 jaar
  • 8.00-12 jaar
  • 2.50Uitpas met kansentarief Mechelen
Prins Arthur V