Pauwel + Bluai

De meisjes van BLUAI noemen hun debuut-EP zelf ‘een verzameling van zes nummers die samen een emotionele, maar hoopvolle Junkyard vormen’. De eerste release van de girl band is een ongedwongen en speels werkstuk dat tot stand kwam tijdens hun glorieuze en hectische eerste maanden ​​als band. 
Voor dit dubbeloptreden, delen ze het podium met niemand minder dan Pauwel.
 
Pauwel

Al meer dan een decennium baant Pauwel zich, in verschillende gedaantes en wars van alle trends, een weg in de schaduw van de muziekscene. Zijn typerend breekbaar stemgeluid en zijn groot talent voor kleine liedjes leveren hem een groeiende cult-following op. Nu stelt Pauwel samen met zijn vaste begeleidingsband het nieuwe album Dear voor. Zijn solodebuut is een volwassen collectie songs over verlies in al zijn facetten. Open en bloot gaat Pauwel de strijd aan met zijn demonen, zonder daarbij de essentie uit het oog te verliezen: ijzersterke songs die zwalpen tussen hoop en wanhoop, en slaan en zalven tegelijkertijd. Een plaat om te koesteren en helemaal in te verdwijnen.
 
BLUAI

Deze 4-koppige girlband uit Antwerpen begon als het intieme slaapkamerproject van Catherine Smet (stem, gitaar) en groeide al snel uit tot een volwaardige band met Caitlin Talbut op bas en Mo Govaerts op drums. Na de opnames van de EP nam gitariste Amina Parago de fakkel over van Ilayda Cicek (Ila). Ondanks hun verschillende achtergronden en stijlen hadden de vier meteen een klik, op en naast het podium. Het viertal won in enkele maanden tijd de drie grote Belgische muziekwedstrijden Humo's Rock Rally, Sound Track en De Nieuwe Lichting en speelt sindsdien talloze club- en festivalshows. BLUAI schopte het zelfs tot op een billboard op Times Square als ambassadeur voor Spotify's Equal campagne voor meer vrouwen in de muziek.


Lees meer