Nate Wooley, Ingebrigt Haker Flaten -Jozef Dumoulin-Teun Verbruggen Quartet

Jazzathome

Nate Wooley (VS) speelt sinds zijn dertiende als professioneel muzikant, om te beginnen in de band van zijn vader. Hij trad later op met musici als Anthony Braxton, Paul Lytton, John Zorn, Fred Frith, Assif Tsahar en Marilyn Crispell. Naast optredens als solist leidt hij het trio Blue Collar (met Steve Swell en Tatsuya Nakatani, ooit 2x te gast in de jazzzolder!) en het Nate Wooley Quartet.

Jozef Dumoulin ontdekte als tiener de jazz. In 1994 trok hij naar het conservatorium in Brussel, waar hij met Diederik Wissels en Nathalie Loriers studeerde. Ook bracht hij twee jaar in Keulen door om er les te volgen bij John Taylor, in de jaren tachtig de man achter onder meer Azimuth, Jan Garbarek en Gil Evans.

Ingebrigt Haker Flaten (uit Noorwegen), de zoon van een organist, speelde aanvankelijk piano en gitaar, maar stapte over op de basgitaar en contrabas. Van 1992 tot 1994 studeerde hij aan het Trøndelag Musikkonservatorium.

Van 1997 tot 2004 toerde hij met Bugge Wesseltofts groep New Conceptions of Jazz. Met Wesseltoft trad hij op met onder meer John Scofield, Joshua Redman en Erik Truffaz.
In 2004 kreeg hij op het Kongsberg Jazzfestival een Vitalprisen.
Teun Verbruggen studeerde in 1999 af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Belgische jazzleven.
Hij is de ritmische motor achter bands als het Jef Neve Trio, Flat Earth Society (FES) Alexi Tuomarila 4tet, Karanova,… en hij deelde het podium met muzikanten als Paolo Fresu, Uri Cain, Jimi Tenor, Toots Tielemans, Fred Vanhove, Trevor Dunn, Magic Malik, John Watts (Fischer Z), Louis Clavis, Diederik Wissels, David Lynx, Kevin Armstrong (Iggy Pop)....

Lees meer
  • 12.00Standaard
  • 9.00-26 jaar
  • 2.40Uitpas met kansentarief Mechelen
Nate Wooley, Ingebrigt Haker Flaten -Jozef Dumoulin-Teun Verbruggen Quartet