Naima Joris + Profound Observer

BRAND!

Naima Joris Band
Plots was ze daar, Naima Joris, met die stem die het daglicht schuwt. Of zo lijkt het toch. Deze laatbloeier had er wat tijd voor nodig om haar talent te ontdekken, maar misschien is het net daarom dat haar muziek zo herkenbaar, zo eigen is. Een eerste EP in 2021 was niet minder dan een revelatie en leidde tot opmerkelijke concerten, tv-verschijningen en recensenten die over hun lofuitingen struikelden. De volgende release was niet de langverwachte langspeler met eigen materiaal, maar een ode aan de in 2019 overleden artiest en zielsverwant Daniel Johnston.
Haar eerste full album wordt voorgesteld in de stadsschouwburg en hiervoor kan ze een beroep doen op een stel jonge geestverwanten, waaronder centrale BRAND-gasten Lara Rosseel en Vitja Pauwels.

Profound Observer feat. Bert Joris
De muziek van morgen, die ontdek je vandaag. Saxofonist Lennert Baerts is een van de toptalenten van zijn generatie. Met gitarist Vitja Pauwels en drummer Daniel Jonkers gaat hij op zoek naar maximale intimiteit én vrijheid. Daarvoor bundelen ze nu de krachten met Beljazzicoon Bert Joris!
Hij is een van de weinigen die als muzikant, componist én arrangeur op het hoogste niveau werkt. Zijn lyriek en elegantie zijn tot ver over de landsgrenzen vermaard en in combinatie met de jonge muzikanten van Profound Observer leidt het tot een kruisbestuiving die zoveel meer wordt dan de som der afzonderlijke delen.

Vooraf -om 19u00- brengt Lara Rosseel samen met de Amerikaanse zangeres/violiste Laura Cortese een kort introconcert in de foyer van de schouwburg. 


Timing:
19:00 - Lara Rosseel & Laura Cortese
20:00 - Profound Observer feat. Bert Joris
21:30 - Naima Joris Band

Lees meer