Meskerem Mees

Predikheerlijke Zomer

Het klinkt raar in coronatijden maar 2020 is het jaar geworden van singer-songwriter Meskerem Mees. Amper één jaar nadat ze voor het eerst op een podium klom, staat ze op nummer 1 in De Afrekening, krijgt ze lof van verschillende gevestigde artiesten, worden er covers en pagina’s voor haar uitgetrokken in o.a. De Standaard, Focus Knack en De Morgen en wint ze Humo’s Rockrally.
Wie haar hoort, beseft dat ze over talent beschikt waarop alleen de grootsten kunnen terugvallen. Louter met behulp van haar intrigerende stem en haar akoestische gitaar tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.
Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater. Ze neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los.
Haar gloednieuwe single Seasons Shift werd meteen opgepikt door alle Belgische radiostations, maar net als de debuutsingle Joe wordt Seasons Shift ook internationaal gretig gedraaid met airplay op Deutschlandfunk Kultur (Duitsland) , FIP (Frankrijk), RTS en Couleur 3 (Zwitserland), Kink FM (Nederland) en een mooie review op de belangrijke Amerikaanse blog Consequence Of Sound.
Lees meer