Lezing Bart Moeyaert

Gedichtendag

De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt, wat hem een aparte plek geeft binnen de Nederlandstalige literatuur. Tot de meest bekende titels behoren Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen, Broere, Tegenwoordig heet iedereen Sorry. Hij publiceerde drie dichtbundels: Verzamel de liefde, Gedichten voor gelukkige mensen en Helium.
Tot 1995 was Moeyaert eindredacteur van een magazine voor jongeren, daarna werd hij fulltime schrijver. Zijn werk is vaak bekroond, zowel in binnen- als buitenland, o.a. met de Boekenleeuw, de Zilveren Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil, de Deutscher Jugendliteraturpreis, en de Norske Oversetterpremien. In 2019 won hij de internationale Astrid Lindgren Memorial Award. Voor de internationale Hans Christian Andersen Award was hij reeds zeven keer genomineerd. In 2002 en 2012 eindigde hij al als finalist, en dat is hij ook dit jaar.
Zijn werk verscheen tot hiertoe in vijfentwintig talen. In 2014 werd Moeyaert aangesteld als artistiek intendant van het project Gastland Vlaanderen en Nederland op de Frankfurter Buchmesse 2016. Sinds 2000 is Bart Moeyaert hoofddocent Schrijven aan de afstudeerrichting Woord in Antwerpen. In 2019 verliet hij Antwerpen, de stad waar hij in 2006 en 2007 Stadsdichter was, en verhuisde samen met Jonathan naar de bossen en de rust van Heide, Kalmthout.
Een organisatie van het Stedelijk Conservatorium Mechelen
Lees meer
  • 10.00Standaard
  • 5.00-26 jaar
  • 2.00Uitpas met kansentarief
Lezing Bart Moeyaert