L'Alba

À principiu

Zes zangers/muzikanten die het authentieke Corsica alle eer aandoen, dat is de toverformule van L’Alba. Met respect voor de muzikale tradities van hun eiland, verbluffen ze met eigen hedendaagse composities. Van bij de eerste noten vinden hun betoverende stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart.

L'Alba put uit de vocale traditie van 'paghjella' (driestemmige polyfonieën) en voegt daar geluiden aan toe uit India en het Middellandse-Zeegebied. Hun nieuwe album À principiu in 2020 zal een unieke blend zijn van pure polyfone zang, mediterrane klanken en een indrukwekkende waaier aan instrumenten.

Met uit graniet gehouwen mannenstemmen die de oren strelen met gezangen vol weemoed; aan de ene kant meteen vertrouwd, maar vanwege de ongewone melodiewendingen en versieringen ook buitengewoon intrigerend. (Mixed World Music)


Met Sébastien Lafarge (harmonium en zang), François Guironnet (klarinet, pivana en zang), Eric Ferrari (basgitaar en zang), Ghjuvan Francescu Mattei (gitaar en zang), Nicolas Torracinta (gitaar en zang), Laurent Barbolosi (viool en zang)

Lees meer