La Cucina dell'Arte 12+

12+

Circus Ronaldo

Iconisch, deze heerlijke voorstelling die 20 jaar geleden ontstond in het brein van David en Danny Ronaldo. Met vijfsterrenrecensies en staande ovaties van Reykjavik tot in Lissabon, van Sydney tot Hong Kong, komt de voorstelling nu thuis in Muizen. Intussen heeft de voorstelling iets legendarisch en staat ze bovenaan de lijst van meeste buitenlandse opvoeringen door Vlaamse podium kunstenaars.

Van kindsbeen af bespelen de broers David en Danny Ronaldo de komedie der menselijke zwakheden, ‘de clown’. De dwaze, menselijke machtsspelletjes zijn ook in La Cucina dell’Arte het hoofdthema. De hiërarchie achter de potten en pannen en de relatie tussen de meesterkok en het keukenhulpje zijn droomsituaties voor deze clowns.

Danny Ronaldo ging in de leer bij de Siciliaanse meesterpizzajolo Paolino Bucca en een XIXde-eeuwse keukenkar op karrewielen werd aanzienlijk gevuld met porseleinen serviezen en de nodige eetbare en jongleerbare voedingsstoffen. Eens de fragiele keukenkastjes opengaan, begint een accordeon zijn eigen leven te leiden, spelen de lepels een tarantella op de wijnflessen en kan het ‘breekbare’ spektakel beginnen…

Tijdens het jubileum van 50 jaar Circus Ronaldo voelden we een grote 'goesting' bij het publiek om deze voorstelling te zien, sommigen voor het eerst, anderen een tweede keer met een nieuwe generatie in hun kielzog. Wees welgekomen!

regie Danny Ronaldo scenografie David en Danny Ronaldo acteurs Danny Ronaldo en David Ronaldo techniek Nanosh Ronaldo productie Lesley Verbeeck muziek David Van Keer orgelbouw Decap coproducent Het Huis voor Kunsten op Straat (Neerpelt) met de steun van Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Mechelen contact & spreiding Frans Brood Productions foto Frauke Verreyde 

Lees meer
  • 18.00Standaard
  • 14.00-26 jaar
  • 3.50Uitpas met kansentarief Mechelen
La Cucina dell'Arte 12+