Kyoko Scholiers

Boy

Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont. In een broeierige montage is de toeschouwer getuige van een reeks grote en kleine gebeurtenissen die Boys lot zullen bepalen.
De case van Boy is fictief maar gebaseerd op honderd waarheden. Scholiers interviewde jeugdrechters, kinderpsychiaters, opvoeders, kinderen die in een voorziening verblijven en hun ouders. Ze woonde rechtszaken bij, bezocht voorzieningen en werkte als vrijwilliger in een leefgroep voor geplaatste kinderen.
Wat doet het met iemand om op te groeien zonder de basis van een veilig nest? Waar ligt de grens van loyauteit aan de ouders? En kun je ontsnappen uit je eigen achtergrond? Scholiers verbeeldt een brandend actuele realiteit, met een bijzondere soundscape, live gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble.
i.s.m. NONA
Tekst en regie: Kyoko Scholiers
Compositie en muzikale leiding: Joris Blanckaert
Spel: Tiny Bertels, Sofie Decleir, Suzanne Grotenhuis, Greg Timmermans, Joris Van den Brande en Finn Van Hove
Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Hendrik Derolez
Uitvoering muziek: HERMESensemble
Coproductie: Opera Ballet Vlaanderen, HERMESensemble, De Grote Post, Het Laatste Bedrijf
Met steun van De Vlaamse overheid, Stad Antwerpen, Corso, Villa Hellebosch
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter
Lees meer
  • 16.00Standaard
  • 12.00-26 jaar
  • 3.00Uitpas met kansentarief
Kyoko Scholiers