Kristen Cornwell trio

Predikheerlijke zomer 2021

Na in verschillende projecten te hebben samengewerkt kwamen de muzikanten van het Kristen Cornwell Trio voor het eerst samen in 2014. In de loop van de daaropvolgende jaren volgde een reeks concerten en eind 2017 trokken ze de studio in om er een album op te nemen. Met dit concert speelt het trio vooral het repertoire van Spoonful – Back to the Blues. Dit album is een hommage aan de essentie van de blues dat werd samengesteld en gedistilleerd uit zeer diverse bronnen. Nummers van Buffalo Springfield en Willie Dixon samen met songs uit de traditionele folk die naadloos met elkaar passen, gebracht in deze intimistische en expressieve bezetting.

Met de veelzijdige gitarist Patrick Deltenre, de ervaren contrabassist Christophe Devisscher en de duizelingwekkende stem van Kristen Cornwell verenigd in een trio brengen deze muzikale duizendpoten een volle lepel muzikaal medicijn.

Zang: Kristen Cornwell
Gitaar en mondharmonica: Patrick Deltenre
Contrabas: Christophe Devisscher


Het programma van Predikheerlijke zomer wordt samengesteld door Mechelen Feest, Cultuurcentrum Mechelen, Het Predikheren-Bibliotheek Mechelen, RADAR Mechelen, Filmhuis Mechelen en Jazzzolder vzw.

Lees meer