Kloppend Hert & Antigone

De Barbaren

Een herkenbare voorstelling die vertrekt vanuit het machismo in de voetbalwereld. Tussen humor en tragedie legt De Barbaren lekke intermenselijke banden bloot.
Alles wat buiten een sportstadion nog nauwelijks veroorloofd lijkt, tiert welig op en naast het voetbalveld. Onverholen racisme, machismo en homofobie, miljardentransfers en globale corruptie worden nog steeds onder de mat geveegd onder het motto: Voetbal verenigt mensen.
In een stad als Glasgow stijgt het huiselijk geweld met 30% wanneer de Celtics en de Rangers tegen elkaar spelen. Een Afrikaanse speler krijgt geregeld een bananenschil naar zijn hoofd geslingerd. De Brits-Nigeriaanse profvoetballer Justinus Soni Fashanu pleegt na zijn outing als homo zelfmoord omdat hij de spreekkoren van het publiek tijdens de wedstrijden niet meer aankan. Maar de bal blijft rollen.
Na Studio Shehrazade kiest Haider Al Timimi er opnieuw voor om alle facetten van een taboe op een theatrale manier een plek te geven op scène en een maatschappelijke discussie open te breken.
Concept en regie: Haider Al Timimi
Spel: Kaat Arnaert, Arber Aliaj, Giovanni Baudonck, Berthe Kilozo, Atta Nasser en Jos Verbist
Dramaturgie: Bart Capelle
Coproductie: Perpodium
Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Crono Invest
Een organisatie van ARSENAAL/LAZARUS
Lees meer