Jazzathome - Chris Joris Experience

Wanneer je kijkt naar de meest bekende jazzmuzikanten uit België, kun je niet om percussionist, componist en pianist Chris Joris heen.

Joris is al meer dan 45 jaar bezig met het experimenteren met verschillende soorten instrumenten en etnische muzieksoorten, om zo een geheel eigen stijl te creëren. Zijn muziek is vooral te omschrijven als een combinatie van jazz- en wereldmuziek. Met veel passie heeft Joris in zijn muzikale carrière verschillende cd’s uitgebracht, in en buiten Europa getoerd met zijn band Chris Joris Experience, en talloze projecten uitgevoerd; solo of met andere muzikanten. En dit met succes: voor zijn werk heeft hij verschillende prijzen gewonnen, waaronder die van de Beste Vlaamse Artiest in 1998.

De groep laat zich kenmerken door harmonische en modale jazz, geënt op composities van Chris Joris. Swingend met vaak dat vleugje wereldmuziek onderhuids.

Frank Vaganée: sax
Nico Schepers: trompet
Free Desmyter: piano
Sal La Rocca: contrabas
Chris Joris: drums: percussie

Een organisatie van Jazzzolder i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen

Ter info: Tickets voor het Jazzathome zondagmiddag parcours zijn te bestellen op jazzathome.be. Daar vind je ook alle info over de verschillende artiesten en locaties van het parcours.

Lees meer