IKRAAAN + Porcelain id

Voor IKRAAAN is dit een thuismatch. Ze groeide op in Mechelen en stapte hier voor het eerst op het podium. Intussen heeft ze een hele weg afgelegd en behoort ze met haar heel eigen geluid tot de meest interessante en beloftevolle artiesten van het land. Onder meer Brihang, Zwangere Guy en Amenra outten zich als fan na haar debuut EP Happy Pill in 2019.

Ondertussen staat haar eerste album klaar. Het schrijfproces werd een reflectie over haar leven. In haar onderbewustzijn ontstond het alter ego de clown, die zowel pijn als vreugde, het goede en het kwade in de mens belichaamt. Ze uit onverbloemd haar emoties en houdt zichzelf een spiegel voor. Bij het beluisteren van de nummers op haar debuut Geestelijke Gezondheidszorg krijg je een inkijk in haar diepste verlangens en mislukkingen.

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime (23) (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021-2022 gelden ze als één van onze grote muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Met poëtische en zeer individuele vocals, en invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, heel oprecht en authentiek. 

Dit is zo veel meer dan een ruwe diamant. Dit is eerlijk, woedend, verliefd, hoopvol, hartverscheurend en breekbaar in alle kleuren. (Luminous Dash)

Zeer ontwikkeld geluid voor iemand zo jong als mezelf. Waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat ik het zelf niet zou kunnen. (Meskerem Mees)

Lees meer