Het Banket / I Solisti / Vlaams Radiokoor

Landru, een naargeestig proces van een moordzaak zonder lijken

Welgestelde alleenstaande man (46j.) zoekt charmante dame voor het vergezellen tijdens een rijkelijk diner, een avond in het theater of een uitstap naar een buitenverblijf.
Interesse? Wees gewaarschuwd! Henri-Désiré Landru lijkt een keurige heer, maar schijn bedriegt. Hij is verdachte nummer één in de meest beruchte moordzaak van Parijs exact honderd jaar geleden. Hoewel er bijna 300 vrouwen in zijn oven belandden, zijn de bewijzen schaars. Tijdens het proces ontpopt Landru zich tot meesterverleider van rechtbank en jury. De sluwe moordenaar weet elke beschuldiging op de meest komische en spitsvondige wijze te weerleggen. Een onbehaaglijk gevoel van sympathie voor de charmante crimineel bekruipt je.
Jan Decleir kruipt op meesterlijke wijze in de huid van seriemoordenaar Landru. Het blaaskwartet van I SOLISTI zorgt voor de mysterieuze tonen en stuurt de vertelling met klarinet, fagot, trompet en trombone. Twee sopranen overschouwen het geheel en vertolken op aangrijpende manier onder meer de stem van de vermoorde vrouwen. Ga terug in de tijd en laat je tijdens dit theaterconcert meeslepen in het waargebeurde verhaal van Landru. Volg het proces uit 1921 net zoals de Franse burger op de voet en huiver mee met dit lugubere verhaal.
Spel: Jan Decleir
Ensemble: I SOLISTI i.s.m. Vlaams Radiokoor: Francis Pollet (fagot), Bram Fournier/ Joren Elsen (trombone), Simon Van Hoecke (trompet), Tomonori Takeda (klarinet), Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan)
Concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet
Tekst en regie: Brechtje Louwaard en Tristan Versteven
Muziek: Frederik Neyrinck
Lees meer