Goggles

Wunderhorn

Goggles zijn percussionist Wim Pelgrims en zangeres Esther-Elisabeth Rispens. Ze verleggen voortdurend de grenzen in het hedendaagse muziek domein. Wie is eigenlijk de percussionist of de zanger? Zijn ze muzikanten of acteurs? Beïnvloed door deze vrijheid in hun uitvoeringen worden hun voorstellingen voor iedereen toegankelijk en geeft Goggles je ongetwijfeld een feel-good ervaring! 

In Wunderhorn brengen ze hun unieke interpretatie van Des Knaben Wunderhorn. Deze titel is alom bekend door de liedcyclus van Gustav Mahler, en verwijst naar een ontzettend rijke verzameling van honderden Duitse volksteksten, samengesteld door de dichters Achim von Arnim en Clemens Brentano. Goethe schreef over deze bundel dat het voor elk huishouden en voor elk gemoed geschikt was, en hoopte dat de teksten weer tot leven zouden komen in hun gekende melodieën of ‘zo god het wil’... in nieuwe!

In 2022 was Goggles winnaar van Supernova, een wedstrijd voor beloftevolle kamermuziekensembles van Klara en diverse klassieke partners

i.s.m. Vrienden van het Conservatorium

Lees meer