Frank Vaganée trio

Predikheerlijke zomer 2021

Een tweetal jaar geleden nodigde Frank Vaganée Sam Gerstmans en Teun Verbruggen uit voor een trio concertje op het Mechelse festival ‘Jazzathome’ 2019. Het werd een onvergetelijke ongedwongen muzikale namiddag met drie sets puur speelplezier. Frisse interplay en liefde voor de geïmproviseerde jazzmuziek oversteeg alle stijlidiomen en verwachtingen. Een namiddag die het trio zin gaf om uit pure ambitie voor de muziek en zonder al te veel stress van buitenaf samen te komen om verder te exploreren wat er die namiddag gebeurd was.

Een paar concertjes later volgde de iedereen welbekende pandemie waardoor het trio een vijftal concerten moest annuleren. Door de activiteitenpremie zagen ze terug een kans om nog eens samen te spelen, dit keer in de studio. Er werd besloten maar één dag op te nemen, voor eerste takes te gaan en volledige sets op te nemen om zo de frivoliteit van het trio proberen vast te leggen.

Sax: Frank Vaganée
Contrabas: Sam Gerstmans
Drums: Teun Verbruggen

Het programma van Predikheerlijke zomer wordt samengesteld door Mechelen Feest, Cultuurcentrum Mechelen, Het Predikheren-Bibliotheek Mechelen, RADAR Mechelen, Filmhuis Mechelen en Jazzzolder vzw.  

Lees meer