Een of andere Rus

ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën

 

Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën (schrijver/regisseur van Het Kwartier, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 en winnaar Kaas & Kappesprijs 2020) verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Een of andere Rus regisseert hij een straffe cast: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande. Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

 

tekst en regie: Freek Mariën
spel: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande
coaching: Carl von Winckelmann
dramaturgie: Ruth Mariën
vormgeving: Timme Afschrift
kostuum: Karen De Wolf
muziek: Jan-Sebastiaan Degeyter

een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS & Het Kwartier/Freek Mariën 
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
coproductie: Perpodium
met steun van Literatuur Vlaanderen
met dank aan KAAP en d e t h e a t e r m a k e r

Lees meer
  • ma 6/02/2023om 13:30 tot 16:10
  • di 28/02/2023om 13:30 tot 16:10
  • 7.007de secundair
  • 7.006de secundair
  • 7.005de secundair
Een of andere Rus