Dounia B.

9+

Martha!tentatief / HETPALEIS

 

Dounia woont met haar papa en broers in een hoge toren aan de rand van de stad. Ze heeft cool voor twee en plannen voor drie. En vandaag spreekt ze jullie toe. Want ze heeft iets belangrijks te vertellen. Praten doet ze op haar éigen manier. Zoals ze alles doet op háár manier. Klinkt het niet dan botst het maar. Ook goed! Ze is hier om gehoord te worden....

Dounia B. is de opvolger van Bart Van Nuffelens succesproductie Dinska Bronska. Opnieuw een spannend duet tussen een actrice en een animatiefilm. Opnieuw een monoloog in onaffe taal. Maar vooral: opnieuw het meeslepend verhaal van een hedendaagse heldin.

De wonderlijke actrice Evgenia B. geeft stem aan Dounia B., een heel gewoon meisje dat zoals alle meisjes bij nader toezien een ongewoon verhaal herbergt. Animatie-wizzard Remy M. N. brengt haar wereld tot leven in een betoverende animatiefilm. Schrijver Bart V. N. destilleert uit honderd getuigenissen een pakkend verhaal.

 

spel: Evgenia Brendes
tekst: Bart Van Nuffelen
hoofd animatie, beeldregie: Remy M. Ndow
montage, licht, soundscape: Tim Clement
decor: Erki De Vries

muziek: Milco Geryl & Jazz Maeson, Faisal Chatar
animatie: Tom Metdepenningen
assistentie animatie: Michel Busschots, Robin Martens
stemacteurs Gert Jochems, Sergej Loupouchanski, Marianne Loots, Rita Van Wesemael, Lea Couzin, Greg Timmermans
kinderstemmen Amir Al-Galal, Liv De Ridder, Matiz Geubels, Ernesto Mortelmans, Maud Theuwissen, Damla Wijman, Lorenzo Morelli, Mudalawal Larry, Diogo Ferreira Felizar

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Lees meer