De zaak K.D.I.

de volksjury

De opzet van de volksjury is simpel maar krachtig: twee vriendinnen speculeren op een onverantwoorde manier over (on)opgeloste moordzaken. Meestal met de nodige comic relief. Altijd met een fles cava.

Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck lanceerdenin2017 de eerste true crime podcast in België. Vandaag is de volksjury met meer dan 375.000 luisteraars per maand de populairste podcast van ons land. Crimineel goeie cijfers!

In 2023 brengen Laura en Silke hun succespodcast LIVE op het podium. Elke show is volstrekt uniek, met telkens een nieuwe (on)opgeloste moordzaak uit binnen-of buitenland. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal, kan eigen theorieën delen en gissen naar de mogelijke dader. De spanning zal te snijden zijn, al wordt die op tijd en stond verbroken door een joke, een schaterlach en het bruisen van de cava.

Twee vriendinnen die al lachend true crime bespreken in het bijzijn van een fles cava. Het recept van de podcast de volksjury is simpel, maar bekoort steeds meer luisteraars. (De Morgen)

De olijkste moordbrigade van de Lage Landen. (Het belang van Limburg)

Lees meer