Compagnie Cecilia

Once upon a time in de Westhoek

Een verhaal vol epiek en elektriek, met knetterende humor en een snuifje heroïek.

In Once upon a time in de Westhoek nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis, en hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn. Daarvoor kruipen ze in de huid van de personages Phase en Neutre: twee elektriciens bij wie de vriendschap gedijt op wisselspanning. Overwint die vriendschap of vliegt finaal de zekering eruit?

Once upon a time in de Westhoek is een verhaal vol epiek, elektriek en knetterende humor. Een verhaal over dodelijke verwantschap en onvoorwaardelijke vriendschap, over generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. Een verhaal over stutenmet hesp en tot 10 tellen op 6 vingers.

Na het veelgeprezen Marinus (2018) maakt Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De broers Geboers) bij Compagnie Cecilia Once upon a time in de Westhoek, de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis.Dit keer doet hij dat in samenwerking met Wouter Bruneel (Zie mij graag, Eigen kweek, De broers Geboers) en Wouter Deprez.  

De originele live-muziek bij de voorstelling is van de hand van Ben Van Camp en Ben Brunin (Isolde et Les Bens, Vive la Fête,…).  

CREDITS
van en met: Sebastien Dewaele, Wouter Bruneel

van en zonder: Wouter Deprez
Live -muziek: Ben Brunin, Ben Van Camp
Dramaturgie: Daan Borloo
Scenografie: Sam Declercq
Kostuums: Ellen Kromhout
Licht & Techniek: Jannes Dierynck
Technische & productie coördinatie: Tom Declercq
Fotografie: Kurt Van der Elst
ONTWERP AFFICHE: Mario Debaene
PRODUCTIE: Compagnie Cecilia
COPRODUCTIE: Perpodium

MET DE STEUN VAN
Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent & taxshelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

Lees meer