Casco Phil

Spiegel Im Spiegel

Casco Phil trekt op een meditatieve reis door de geschiedenis, op zoek naar innerlijke rust en schoonheid.

Het betoverende Spiegel im Spiegel is niet alleen het meest gespeelde werk van de Estse componist Arvo Pärt, het prijkt ook al jaren bovenaan de Klara Top 100. In dit concert biedt Casco Phil tegenwicht aan ons hectische, digitale, hypersnelle dagelijks leven. De zoektocht naar innerlijke rust is van alle tijden, en het strijkkwartet van Casco Phil combineert dan ook muziek van Johann Sebastian Bach met die van de recent overleden Japanse ‘koning van het minimalisme’ Ryuichi Sakamoto, en andere grootheden die maximale expressie halen uit minimale middelen.

Elise Bertrand, een violiste uit de rangen van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, dé kweekvijver van toptalent, nodigt haar publiek uit op een meditatieve reis door de geschiedenis, op zoek naar innerlijke rust en schoonheid.

WINTERSLAAP CONCERT
Met Winterslaap presenteert Cultuurcentrum Mechelen in de donkere maanden
een aantal concerten die het winterse gevoel met veel warmte omarmen. Elektronica, vocaal, piano, klassiek… alles kan, zolang het de luisteraar onderdompelt in een wereld waarin traagheid en verstilling samengaan met overrompeling en intensiteit.

Lees meer
  • 22.00Standaard
  • 18.00-26 jaar
  • 4.50Uitpas met kansentarief Mechelen
  • 4.50Uitpas met kansentarief -26 jaar Mechelen
Casco Phil