BITBYBIT

Collectif Malunés & MOVEDBYMATTER

OPGELET: wegens ziekte van een van de broers Malunés zullen we tot onze grote spijt de drie voorstellingen van BITBYBIT op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december moeten annuleren. We hopen vurig deze voorstelling opnieuw te plannen, maar in de tussentijd worden je tickets terugbetaald. Tickethouders hebben een bericht in hun mailbox ontvangen.

BITBYBIT combineert een klassieke circustechniek (Jaws of Steel) met een beeldrijk verhaal over twee onafscheidelijke broers ( Mechelaars Simon en Vincent Bruyninckx van Collectif Malunés). Tijdens het even sensitieve als spectaculaire kijkstuk doorlopen zij samen alle aggregatietoestanden van hun relatie: van tweestrijd en lichtvoetig spel over voorzichtige toenadering tot blind vertrouwen en totale overgave aan elkaar.

Tussen hun stalen kaken klemmen zij elk het uiteinde van een touw, dat hen als een navelstreng met elkaar verbonden houdt. Dat beeld is tegelijk het startpunt voor een grensverleggend vormonderzoek en voor een tactiele terreinverkenning vanwaar hun eigen ik ophoudt en dat van de ander begint.

De hyperfysieke regie (Kasper Vandenberghe van MOVEDBYMATTER) en zinderende soundtrack (Dijf Sanders) maken BITBYBIT tot een rituele ervaring, tot een evenwichtsoefening tussen vallen en veerkracht tonen, dankzij een verbondenheid die zo intens en onvoorwaardelijk is dat ze de beperkingen van onze anderhalvemetermaatschappij kan overstijgen.

Concept: Simon Bruyninckx, Vincent Bruyninckx & Kasper Vandenberghe
Met: Simon Bruyninckx & Vincent Bruyninckx
Regie: Kasper Vandenberghe
Muziek: Dijf Sanders

In samenwerking met Mechelen Feest, in het kader van Mechelen Houdt Je Warm 
Met steun van De Vlaamse overheid, De Stad Gent & taxshelter van de Belgische federale Overheid
Lees meer
  • 13.00Standaard
  • 8.00-26 jaar
  • 2.50Uitpas met kansentarief Mechelen
BITBYBIT