Bert Gabriëls

Live vanuit de Wetstraat

In Live vanuit de Wetstraat geeft Bert Gabriëls een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Bert werkte namelijk gedurende drie jaar als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor. Hij volgde er vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toe gaat.

Live vanuit de Wetstraat is een comedyshow boordevol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert ze aan elkaar kan rijgen, maar deze keer in het wonderbaarlijke decor van de Belgische politiek. Wat doen politici als de camera’s niet draaien? Hoe schrijf je een wet? Mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Waar is dat koffiemachien? Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis? Je komt het allemaal te weten, tussen het lachen door. En net zoals het gaat bij reeksen als Borgen of House of Cards, is de waarheid vaak nog een beetje straffer.

“Hij weet het evenwicht te bewaren tussen humor, feitenmateriaal en authenticiteit.” (**** De Morgen over Eindejaarsconference)

“Hij vertelt de slimste grappen in het circuit.” (**** De Standaard over Gelukzoeker)

Live vanuit de Wetstraat gaat in première in onze Mechelse stadsschouwburg en toert vanaf dan door heel Vlaanderen.

Met de steun van de tax shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Lees meer