Belpop Bonanza 2800

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

Belpop Bonanza, dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing . Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal. Belpop Bonanza 2800 wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Mechelen.
Is daar wel iets te vinden? In de stad van Beethoven , Belgian Asociality en Louis Neefs? En moet dat zonodig uitgespit worden door buitenstaanders? Wel, wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…

De muzikale geschiedenis van Mechelen is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. This is the sound of Mechelen!

Maar Belpop Bonanza 2800 is meer dan een zaalshow: corona strooide roet in het eten. Een quiz, een wandeling en luisteravond vonden in 2020 al plaats. Nu volgt eindelijk de apotheose. Het bijhorende boek Van Louis Neefs tot Ikraaan is uiteraard nog steeds een aanrader.

Filmpje belpop

Lees meer