Bart Van Loo

De Bourgondiërs - PREMIÈRE

Een gedreven verteller die ‘s avonds rond het kampvuur schitterende verhalen vertelt terwijl de anderen ademloos zitten te luisteren. Het is oeroud en het werkt nog steeds. (Bert Kruismans)

 Met De Bourgondiërs schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 200.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater.

 Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

Denk aan veldslagen à la Game of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

Bart Van Loo heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent: schrijver én verteller. U kent hem ook van Chanson en Napoleon.

Lees meer