Alexander Vantournhout | not standing

Contre-jour | tickets nog verkrijgbaar bij NONA

In Contre-jour kiest Alexander Vantournhout voor het eerst volledig voor de rol van choreograaf en geeft het podium aan een cast van zes vrouwelijke performers, met een diverse achtergrond in o.a. dans, musical en circus.

Contre-jour speelt zich af op een zandvlakte. Zes vrouwelijke performers wandelen, lopen, huppelen, verplaatsen zich als een kat op handen en voeten,... Ze creëren verschillende soorten ‘in-drukken’, die ze steeds ook weer uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want het achterlaten van sporen kan gevaarlijk zijn.

In Contre-jour laten de bewegingen indrukken achter: in de mulle ondergrond maar ook in het geheugen van de kijker. Als in een film trekken zes lichamen voorbij, doorheen het desolate landschap. Zes individuen helpen elkaar als groep, door collectieve bewegingen, maar evengoed door ruimte te geven aan solo’s en duetten. In dans én in live zang. Troost en weerstand weerklinken doorheen het afwisselende spel van samen en alleen.

i.s.m. NONA en DE MAAN
Concept & choreografie: Alexander Vantournhout
Creatie en uitvoering: Kim Amankwaa, Philomène Authelet, Noémi Devaux, Aymara Parola, Astrid Sweeney & Emmi Väisänen
Coproductie: Kunstencentrum Voo?uit, Gent (BE), Cirque-Théâtre Elbeuf (FR), Le CENTQUATRE, Parijs (FR), Theater op de Markt, Neerpelt (BE), Theater Freiburg (DE), Charleroi Danse (BE), Lithuanian Dance Information Center, Vilnius (LT), Peeping Tom, Brussel (BE)
Met de steun van de Vlaamse Overheid en Tax Shelter

Lees meer