Aafke Romeijn + Winston

Muzikant en schrijver Aafke Romeijn verwerkt vele thema’s in haar liedjes, gedichten en boeken. Van Architectuur tot Sciencefiction en van Antidepressiva tot Snelwegen.
In haar nieuwe theatershow smeedt ze al haar fascinaties tot één verhaal, dat de toeschouwer een indringende en meeslepende blik geeft in haar wereld. Muzikaal literair theater zoals alleen Aafke Romeijn dat kan brengen. 

Nooit maakte opgewekte electropop zo stil. (Trouw)

De manier waarop Aafke met woorden goochelt en wondermooie teksten neerzet kan niet anders dan ons intens raken. (Luminous Dash)

Winston is de band rond guerrilladichter Simon Alice René, het muzikaal verlengstuk van zijn dichterschap. Met zijn eclecto-pop vertelt hij verhalen in ruige rock, dansbare electrobeats of zeemzoete popsongs, maar steeds met het hoekig kantje van een guerrillapoëet.Samen met Arnout Hellofs (Hooverphonic) producete hij zijn debuutalbum WNSTN. Op dit album schuwt hij de inkijk niet: tussen de regels en de noten schenkt hij de luisteraar een blik op zijn eigen leven, op zijn eigen psyché en op zijn kijk op de wereld - soms grillig, soms grollend. Dat hij de muzikale helden uit zijn jeugd aan het woord laat, is dan ook geen toeval – haal jij eruit wie hij in zijn jeugd heeft grijsgedraaid?

Lees meer