50j Circus Ronaldo - Cinema Malfait

Cinema Malfait opent weer de deuren. De door Circus Ronaldo vervaardigde filmbarak in Belle Epoque stijl strijkt neer. De ‘schoone vertooning’ die je in dit unieke decor kan bewonderen is De Magneet Man, een film van Gust Van den Berghe.

De film teleporteert je naar het circusleven van net na de eerste wereldoorlog en vertelt de levensreis van Lucien -gespeeld door Danny Ronaldo. Ook o.a. Jan Bijvoet en de iconische Willeke van Ammelrooy te zien in De Magneet Man.

Na het overlijden van zijn moeder belandt Lucien bij de rondreizende circusfamilie Malfait. Hij wordt er stapelverliefd op de dochter van de malafide circusdirecteur. Maar dan komt plots een brief van het thuisfront aanwaaien die alles op zijn kop zet…

César Malfait de louche circusdirecteur van het fictieve Circus Malfait uit de film, zal het filmpubliek hoogstpersoonlijk opwachten en hen op verkeerde benen zetten, nog voor de film begint. Zo worden fictie en realiteit met elkaar vermengd. Cinema Malfait is een mooi en origineel project op de grens tussen circus, film en performance.

Lees meer
  • 11.00Standaard
  • 7.00-26 jaar
  • 2.50Uitpas met kansentarief
50j Circus Ronaldo - Cinema Malfait