100 jaar woord Conservatorium Mechelen

Het domein woordkunst-drama van het Stedelijk Conservatorium Mechelen gaat in september 2021 haar honderdste schooljaar in. Geïnspireerd op de verjaardags- en taartverhalen uit het heerlijke universum van Toon Tellegen vieren 20 jongeren een groot verjaardagsfeest.

Maar wat is dat eigenlijk, een feest? Hoe ziet het eruit? Hoe smaakt het? En voor wie is het? Voor de Mysterieuze Bekende Gast(en) op het einde?

Gehuld in flamboyante feestpakken, gemaakt door laatstejaarsstudenten van de mode-opleiding Ursulinen, bereidt iedereen druk doende de verjaardag voor. Uitnodigende dansmuziek en opzwepende melodieën van de musici van de bigband knallen door de zaal. De partyplanners leiden alles in min of meer goede banen. Al dreigt het feest te ontsporen...
Het is een feest vol naïeve en absurde verjaardagsverhalen, afgewisseld met poëzie en teksten uit de oude én nieuwe doos. Een verzameling van honderd jaar lang woord. Van declamatie tot performance! Een heerlijke zoektocht naar de kers op de taart.


Concept, teksten en tekstbewerkingen, scenografie en regie: Sara Vanderstappen en Willem Verheyden
Medewerking: Hilde Moyson
Bewegingsadvies: Sylvie Huysman
Spelers: Ida Baert, Emilie Delmotte, Frits De Ruyter, Romy Fenners, Charlotte Ham, Laura Hermans, Nicolas Lenz, Anna-Julia Lindemans, Ella Rombouts, Aniesha Tchimou, Kaat Tobac, Sara Van de Poel, Noah Van den Eynde, Anke Van Marcke, Wiebe Van Vliet, Simon Vermout en Noëmie Weerts
Bigband en muziek o.l.v. Tom Mahieu, Dree Peremans en Pierre Anckaert
Kostuums: mode-opleiding Ursulinen o.l.v. Cathérine Van den Bossche

Lees meer