Zonzo Compagnie

7+

SHEL(L)TER

In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen Starend Meisje en Slumberland slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Deze keer neemt Liesa Van der Aa het muzikale luik voor haar rekening met schelpenensemble Spiral Consort als bondgenoot.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op de branding. Via de ontmoetingen op het strand leert hij de regels van het spel. Of leren de anderen nog het meest van hem?

Zodra de lichten doven word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld waar nu eens de muziek, dan weer film of tekst je gidst doorheen de gevoels- en belevingswereld van het bijzondere aanspoelkind. Samen met hem delen we de verwondering om alles voor het eerst te ontdekken en worden we deelgenoot van zijn ontmoetingen met kleurrijke figuren op het strand.

SHEL(L)TER is een modern sprookje voor het hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Over wat het betekent om kind maar ook simpelweg mens te zijn, maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis, ‘to belong’.

Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar net stimuleert, eentje die niet betuttelt maar net uitdaagt. Een voorstelling die bij momenten speels en dan weer ontroerend is, die verwondert, zinnestreelt maar ook bevraagt.

Een dijk van een voorstelling is shel(l)ter van nathalie teirlinck. Met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen.
Bert hertogs - concertnews ****1/2

Regie en tekst: Nathalie Teirlinck
Compositie: Liesa Van der Aa en Jon Birdsong
Decor: Marie Szersnovicz
Kostuums: Vanessa Evrard
Muzikale uitvoering: Justine Bourgeus en Spiral Consort (Bert Bernaerts, Jon Birdsong, Tobe Wouters Of Niels Vanheertum)
Lichtontwerp: Sander Salden
Geluidsontwerp: Bob Hermans

Video:
Scenario en regie: Nathalie Teirlinck / Regieassistentie: Joosje Hendrikx / Director of photography: Rik Zang / 1ste assistent camera: Fabien Ruyssen, Adrien Lengrand / 2de assistent camera: Guillaume Augeri, Léo Malek / Gaffer: Joost Henderieckx / Assistent gaffer: Willem Cornelis / Art Director: Lendert Pauwels / 1ste assistent decor: Olivier Van Den Heede / 2de assistent decor: Kjell Buysschaert / Kostuums: Vanessa Evrard / Kleedster: Marta Stoffels / Make-up: Laura NobenActeurs en actrices: Günter Duret, Jackie Gilles, Jef Stevens, Bert Lézy, Jesse Hellemans, Felix Van Slegtenhorst, Theodor Iriks, Warre Verlinden, Joran Van Den Bergh, Linus Van Den Bergh, Quinten Van Staeyen, Josse De Schrijver, Jeanie Keogh, Jules Van ImpeEen productie van Zonzo Compagnie en hetpaleis, in coproductie met Cultura Nova. Met de steun van Vlaanderen en met dank aan het Aquarium-Museum van Luik.Deze voorstelling wordt gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Lees meer