Tutu Puoane & Rebirth:Collective

It Might As Well Be swing

Denk aan Frank Sinatra, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Sarah Vaughan, ...
Legendarische artiesten die hun stem tot instrument verhieven in volwaardige dialoog met hun band en die het Great American Songbook de geschiedenis in zongen.

Tutu Puoane gaat aan de slag met het repertoire van de grote crooners, in samenwerking met Rebirth::Collective, een achtkoppig orkest (vijf blazers, piano, contrabas en drums) dat de klank van een heuse full big band combineert met de beweeglijkheid van een kleiner ensemble, en waarvan de leden allemaal topmuzikanten zijn die hun sporen verdien(d)en bij o.a. Clouseau, Daan, Liefde Voor Muziek, Bart Peeters, Flat Earth Society, André Brasseur, Jef Neve, Brussels Jazz Orchestra, ...

Eigen arrangementen van bekende croonerhits, specifiek door en voor deze bezetting, en Tutu’s fantastische stem en Afrikaanse muzikale achtergrond zorgen voor een unieke en eigentijdse kijk op de vocale en big band-traditie van weleer en voor vuurwerk op het podium. Stil blijven zitten is wellicht onmogelijk.

Met Tutu Puoane (zang), Rebirth::Collective: Jo Hermans (trompet, bugel), Carlo Nardozza (trompet, bugel), Bruno Vansina (altsax), Wietse Meys (tenorsax), Joppe Bestevaar (baritonsax), Dree Peremans (trombone, arrangementen en composities), Ewout Pierreux (piano), Jos Machtel (contrabas), Toni Vitacolonna (drums)

Lees meer