Metamorfosen

Sara Vertongen & Kristien Ceuppens

 Alles is voortdurend in beweging, niets blijft en niets vergaat… (Ovidius)

En dat is ok, zo is het leven…
Je buurman sterft en je collega wordt vader.
Congo wordt Zaïre en heet nu weer Congo.
Ik knipper met mijn ogen 
en mijn dochter is geen kind meer,
maar een jonge vrouw.
Alles verandert zo waanzinnig fucking snel!

En toch, het groot geheel blijft wel bestaan,
al schuift er nog zoveel van hier naar daar. (Ovidius)

Fragmenten uit de Metamorphosen van Ovidius spelen haasje over met de Six metamorphoses after Ovid een suite voor hobo van Benjamin Britten. Met een brug naar actuelere tijden met teksten rond dit thema in recentere literatuur van o.a. Jeanette Winterson, Richard Powers, David Mitchell, Peter Handke etc.  Hierbij muziek voor hobo  en soundtrack: Ricercare una melodia van J. Harvey en  Garden of Love (naar een gedicht van William Blake) van J. Ter Veldhuis.

Met Sara Vertongen (spel) & Kristien Ceuppens (hobo)

 

 

Sara Vertongen is speldocente op LUCA Drama en behoort tot de artistieke kern van Het nieuwstedelijk. Ze werd in 2018 genomineerd voor een Ensor en een acteursgildeprijs voor haar hoofdrol in de film Le ciel flamand van Peter Monsaert. Het weekblad Humo riep haar dat jaar uit als beste actrice.

 

Kristien Ceuppens is een graag geziene gaste in de Belgische orkestwereld  (o.a.  deFilharmonie, de Koninklijke Muntschouwburg, l’Orchestre Philharmonique de Liège en het Brussels Philharmonic).
Met onder meer het Ictus-ensemble, het Duitse Musikfabrik en het Portugese ensemble Remix staat ze geregeld op de podia van de grote festivals van de hedendaagse muziek in Europa (Ruhr Trienale, Berliner Festspiele, Musica Straatsburg, Holland Festival, Ars Musica,…)

Lees meer