Liesa Van der Aa

Het derde album van Liesa Van der Aa is er eentje voor wie niet van hokjes houdt. De muziek op Easy Alice klinkt als een kaleido¬sco¬pi¬sche ontmoe¬ting tussen Kafka en Britney Spears, een gesprek tussen PJ Harvey en Eminem, een duet tussen Bill Withers en Missy Elliot. De composi¬ties en zanglijnen van Van der Aa komen helemaal tot hun recht dankzij rasmuzi¬kanten als Niels Broos, Dries Laheye, Lander Gyselinck, Elisabeth De Loore en Baloji.
Bovendien koppelt Van der Aa ook nog een film aan de plaat. Ze schreef een scenario gemaakt met echo’s uit het verleden. Iconische interviews met o.a. David Bowie en Leonard Cohen werden uit hun context getrokken, opnieuw herschreven en opgevoerd als nieuwe stemmen van vandaag. Alsof niets nooit echt verandert. Of niets nooit echt hetzelfde blijft.
Het Brusselse Bombataz plukt elementen uit elk mogelijk genre. Dat gaat van een streep jazz en een lik dansbare funk via synthhop naar iets wat we gerust dansbaar mogen noemen. Nu eens klinken ze specta¬cu¬lair virtuoos, dan weer grappig en speels.
i.s.m. kunstencentrum nona
Lees meer