Fabrizio Poggi + Dries

De Italiaan Fabrizio Poggi werkte samen met de allergrootste rootsmuzikanten ter wereld, waaronder Garth Hudson (THE BAND), The Blind Boys of Alabama, Charlie Musselwhite, Guy Davis, The Original Blues Brothers Band, Rob Paparozzi (Blood, Sweat & Tears), Augie Meyers (Tom Waits, Bob Dylan), Mickey Raphael (Willie Nelson), Steve Cropper (Booker T. & The M.G.’s, Otis Redding), Bob Margolin (Muddy Waters Band), Robert Plant (Led Zeppelin), ...

Maar Poggi maakt ook eigen muziek. In 2008 bracht hij het album Mercy uit. Een bijzonder emotionele plaat, die hij uitbracht na een jarenlange depressie. Mercy, een bluesplaat vol spirituals, werd een therapeutische album waarin de dankbaarheid voor een nieuw leven centraal staat. De plaat werd in Italië uitgeroepen tot beste Italiaanse bluesalbum van het jaar, en kreeg ook in de rest van de wereld uitstekend recensies. Ik realiseerde me dat spirituals zingen mijn manier was om in contact te blijven met wat ik 'de hemel' noem. Net zoals Afrikaanse slaven in Amerika, zijn spirituals en muziek in het algemeen, mijn sleutel om te overleven in deze harde wereld, vertelde Poggi bij het uitbrengen van de plaat.

De opvolger Spirit & Freedom uit 2010, werd in de pers zelfs getipt als 'a Grammy Award cd'. De plaat is erg intens, mede door de rits gastmuzikanten die er aan meewerken, zoals The Blind Boys Of Alabama, Flaco Jimenez, Charlie Musselwhite, Eric Bibb en Donnie Price.
Nadien volgde de live-plaat Live in Texas (uitgegeven met als extra een prachtige documentaire over de tournee) en verzamelaar Spirit of Mercy. Fabrizio Poggi en zijn Italiaanse band Chicken Mambo werd bovendien ook gevraagd door Sony Music om deel uit te maken van de Bruce Springsteen hommage For You.

Begin 2015 bracht Poggi met zijn band Chicken Mambo Spaghetti Juke Joint uit, een album dat een stuk ruiger klinkt dan de vorige. Nog dat jaar volgde Il Soffio della Liberta en een jaar later Texas Blues Voices.

Op zijn palmares: nominaties voor de Grammy Awards 2018, Blues Music Award in 2014 en 2018 en Blues Blast Music Award, winnaar van de Jimi Award als ‘beste internationale album’, een Hohner Lifetime Award, …
Poggi bracht in totaal al 22 albums uit, schreef vier boeken over blues en folk, en speelde op tal van prestigieuze plekken in de wereld, zoals Carnegie Hall in New York en op de legendarische Blues Cruise.
In België speelde hij in 2016 vier concerten met Belgische topmuzikanten, waarmee hij zich ook op deze tournee laat omringen.

Een belangrijk deel van de show van deze Fabrizio Poggi is zeker en vast de interactie met het publiek en dat zit hier vanavond wel goed. Zonder enige moeite weet deze Italiaanse story-teller de menigte op zijn hand te krijgen... (Rootsville)

Fabrizio Poggi moeten we koesteren, want hij blijft een artiest, die intens, ontroerend, emotioneel en vooral heel ‘echt’ is. (Rootstime)

Fabrizio Poggi: zang, mondharmonica, accordeon

Geert Hellings (Stanton, Guido Belcanto, Jim White,...): gitaren
Frederik Madou (The Jacquelines): bas
Antoon Offeciers (Mira, Sukilove, Kakkewieten, ...): toetsen, accordeon
Katleen Scheir (The Golden Glows): backing vocals, percussie

Lees meer